Logo Apollo Praktijk 2015.png

Verkoop/verhuur testmateriaal

 

 

Hieronder worden tweedehands vak- of testmaterialen door collega's te koop/huur aangeboden, soms nog ongebruikt of 'zo goed als nieuw'. De prijzen zijn fors lager dan de nieuwprijs en testuitgevers vermelden hun prijzen vaak excl. btw en verzendkosten. Het aanbod per aanbieder staat onder de lijst met al het aangeboden materiaal. Soms kan er van het aangeboden materiaal een nieuwere editie bestaan. Apollo Praktijk aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid en treedt slechts op als platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Aan de advertenties kunnen geen rechten worden ontleend, fouten zijn voorbehouden. De materialen kunnen doorgaans afgehaald of verstuurd worden. Er wordt uitsluitend verkocht/verhuurd aan bevoegde vakgenoten, de verkopende partij zal dit vooraf verifiλren. Wilt u zelf iets aanbieden? Mail ykaldenbach@hotmail.com voor meer informatie.

 

Er is onder collega's in het land veel behoefte aan tweedehands IQ-tests. Heeft u een exemplaar dat u wilt verkopen, neem gerust contact op.

 

 

GEZOCHT:

-          GEST (Gezins Systeem Test). Heeft u een GEST (over)? Neem contact op met Anna van der Meer (anna@kindenmeer.nl / 026-3791901). Prijs en afhandeling in overleg.

 

 

AANGEBODEN:

Na deze opsomming volgt het aanbod per aanbieder. Vind snel uw test en bijbehorende aanbieder met de zoekfunctie. Onderaan iedere advertentie staan de contactgegevens van de aanbieder.

-          3DM Dyslexie    3DM Dyslexie (€750,-)

-          4DKL                   Vierdimensionale Klachtenlijst: Distress, Depressie, Angst en Somatisatie (€20,- / €20,-)

-          BADS-C-NL          Behavioural Assessment of the Dysexecutive Syndrome for Children (te huur via HiPPO)

-          BDI-II-NL            Beck Depression Inventory, 2e editie (€75,-)

-          CAMDEX-R/N     CAMDEX-R/N Protocol (€50,-)

-          CB&WL                Continu Benoemen & Woorden Lezen (€65,-)

-          D-KEFS CWIT     D-KEFS Color Word Interference Test (€95,-)

-          D-KEFS DFT        D-KEFS Design Fluency Test (€99,-)

-          D-KEFS Tower   D-KEFS Tower Test (€165,-)

-          D-KEFS TMT       D-KEFS Trail Making Test (€99,-)

-          D-KEFS 20QT     D-KEFS Twenty Questions Test (€75,-)

-          DST                      Dyslexie Screening Test (€65,- bij 2 verschillende aanbieders, €55,- bij andere aanbieder)

-          GIT-2                   Groninger Intelligentie Test, 2e editie (€400,-)

-          GVL                      GezinsVragenLijst (€45,-)

-          JULO                    Benton Judgement of Line Orientation (€75,-)

-          LVT                      Leervoorwaardentest (€35,- / €60,-)

-          MMPI-A               Minnesota Multiphasic Personality Inventory voor Adolescenten (€39,-)

-          MOTOR               Motivatie Oriλntatie Test (€30,-)

-          NDS                      Nederlandse Dyscalculie Screener (€55,-)

-          NEPSY-II (USA) Neuropsychologische testbetterij, American (English) endition (€199,-)

-          NIO                       Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau (€125,-)

-          NPST                    Negativisme, ernstige Psychopathologie en Somatisering Test (€35,- / €25,-)

-          SCARED-NL         DSM-angststoornissen bij K&J (€45,-)

-          SCL-90-R             Symptom CheckList (Revised) (€45,-)

-          SIW                      Schaal voor Interpersoonlijke Waarden (€35,-)

-          SPW                     Schaal voor Persoonlijke Waarden (€35,-)

-          SRZ/SRZ-i           Sociale Redzaamheidsschaal voor Verstandelijk Gehandicapten (€35,-)

-          SVR-20                Richtlijnen voor het beoordelen van het risico van seksueel gewelddadig gedrag (€12,-)

-          Tedi-Math          Tedi-Math (spoort gekende dyscalculie-indicatoren op bij kinderen vanaf 5 jaar (€145,-)

-          TEA-Ch                Test of Everyday Attention for Children, Nederlands/Vlaamse versie (€295,-)

-          TempoTest Aut.TempoTest Automatiseren (€85,-)

-          WAIS-IV-NL        Wechsler Adult Intelligence Scale, 4e editie (te huur via HiPPO)

-          WISC-III-NL        Wechsler Intelligence Scale for Children (te koop voor €45,- en €55,- / elders te huur via HiPPO)

-          WISC-V-NL          Wechsler Intelligence Scale for Children (te huur via HiPPO)

-          WPPSI-III-NL     Wechsler Preschool and Primary Scale of Intelligence (te koop voor €1095,- en €1295,-, elders scoreformulieren voor €65,- / elders te huur via HiPPO)

 

 

TE HUUR:

 

Het huren van tests is ideaal bij incidenteel testgebruik, zonder de noodzaak van dure aanschaf van tests en grote pakketten formulieren:

-          Leonie van 't Hoff, orthopedagoog van Kinderpraktijk HiPPO te Hilversum, verhuurt de BADS-C, WAIS-IV, WISC-III, WISC-V en WPPSI-III (zie info).

 

 

TE KOOP:

 

GIT-2: €400,- IQ-test

-          GIT-2 (Groninger Intelligentie test, 2e editie), voor personen van 16 t/m 85 jaar. Aangeboden: complete test in goede staat in koffer met 24 testformulieren voor €400,-. Btw-incl. nieuwprijs bij de testuitgever is €1668,20. Klik hier voor meer info over deze IQ-test.

Aanbieder: Marieke Boerkamp (mboerkamp@jbov.nl). Prijs incl. verzendkosten, afhalen ook mogelijk (Hengelo).

 

NIO: €125,- IQ-test / MOTOR: €30,- / SCARED-NL: €45,-

-          NIO (Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau), test om te helpen adviseren t.a.v. niveau van voortgezet onderwijs. Aangeboden: volledige NIO Basisset in koffer, compleet (incl. cd-rom voor onbeperkt gratis scoren) en in goede staat. Prijs: €125,-. Nieuwprijs (prijspeil 2019) bedroeg €675,-. Sinds kort is de NIO 2 op de markt.

-          MOTOR (Motivatie Oriλntatie Test, helpt factoren te achterhalen die een leerling of cliλnt motiveren). Doelgroep: leerlingen in het regulier voortgezet onderwijs en reοntegratiecliλnten. Individueel en groepsgewijs af te nemen in 10 minuten. De MOTOR (2005) brengt de mate in kaart waarin een persoon zich oriλnteert op bepaald gedrag om tot prestaties te komen. Sommigen worden uitgedaagd door competitie, anderen moeten gewoon een taak die ze eenmaal zijn aangevangen afmaken, etc. Kennis van de individuele motiverende factoren biedt aanknopingspunten voor handelingsgerichte diagnostiek: het geeft handvatten om voor een persoon de condities te zoeken of te scheppen om tot optimale prestaties te komen. Het instrument bevat vier subschalen (Energie, Discipline, Planmatigheid en Competitie) en een totaalschaal. De MOTOR bestaat uit een handleiding, een zelfscorend vragenformulier en een normerings- en rapportageprogramma. Alle benodigde onderdelen zijn aanwezig en in goede staat (incl. 25 originele formulieren). Prijs: €30,-. Voor meer info, zie de COTAN-beoordeling.

-          SCARED-NL (vragenlijst, meet symptomen van DSM-angststoornissen bij K&J van 7 t/m 19 jaar, klik hier voor meer info). Aangeboden: handleiding (2007) en 44 antwoordformulieren (dit zijn de vragenlijsten, kindversie), samen voor €45,- en alles in goede staat. De formulieren hebben een bijgeleverde toegangscode. Hiermee kunt u een account aanmaken bij Boom testuitgevers, inloggen en de toegangscode inwisselen voor credits voor 44 afnames. U kunt bij deze 44 afnames per geval kiezen of u eerst de papieren vragenlijst laat invullen en deze erna zelf online invoert/scoort, of dat u het kind direct online de vragenlijst laat invullen op uw pc, laptop of tablet. Nieuwprijs voor dit aanbod is €174,- (uitgaande van 50 online scoorbare formulieren).

Aanbieder: Paul Spoor (spoor@home.nl). Prijs incl. verzendkosten, afhalen ook mogelijk (Vught).

 

WISC-III: €45,- IQ-test

-          WISC-III-NL (Wechsler Intelligence Scale for Children, 3e editie), intelligentietest voor kinderen van 6 t/m 16 jaar. Aangeboden: test in koffer, compleet en in gebruikte staat. Incl. enkele formulieren (antwoordformulier, Doolhovenboekje en Symbolen Vergelijken). Uiteraard incl. de © 2005-handleiding (ook als digitaal doorzoekbaar pdf-bestand!) met de meest recente herziene normering. Prijs: €45,-. Het is u bekend dat inmiddels de WISC-V is verschenen.

Aanbieder: Yaron Kaldenbach, gz-psycholoog (ykaldenbach@hotmail.com). Afhalen in Utrecht, er zijn nog enkele exemplaren beschikbaar. Bij aanschaf ontvangt u een uitgebreide collectie aan digitale bestanden rondom (intelligentie)diagnostiek en o.a. de WISC-III.

 

WISC-III: €55,- IQ-test / DST: €65,- / LVT: €60,- / NDS: €55 / SRZ/SRZ-i: €35,-

-          WISC-III-NL (Wechsler Intelligence Scale for Children, 3e editie), intelligentietest voor kinderen van 6 t/m 16 jaar. Aangeboden: test in originele koffer, compleet en in nette staat. Incl. 12 antwoordformulieren, 15 Doolhovenboekjes en 10 exemplaren van Symbolen Vergelijken. Uiteraard incl. de © 2005-handleiding met de meest recente herziene normering. Prijs: €55,-. Het is u bekend dat inmiddels de WISC-V is verschenen.

-          Dyslexie Screening Test (DST). Aangeboden: gehele set (meest recente 2005-versie) met 19 antwoordformulieren, de test is slechts 1x gebruikt. Prijs: €65,- Btw-incl. nieuwprijs bij de uitgever is €268,84. De test wordt in de bijbehorende tas geleverd.

-          Leervoorwaardentest (LVT). Aangeboden: handleiding (meest recente 2011-versie) met 46 scoreformulieren, alles in goede staat. Nieuwprijs bij de uitgever is €87,95 voor de handleiding, voor 25 formulieren betaalt u bij de uitgever €55,95 (omgerekend zouden 46 formulieren nieuw €102,95 kosten). Prijs: €60,-

-          Nederlandse Dyscalculie Screener (NDS). Aangeboden: gehele basisset met 24 testboekjes. Prijs: €55,- (handige opbergtas als extra verkrijgbaar). Nieuwprijs bij de uitgever is voor en basisset €190,-. Het betreft de meest recente versie.

-          De SRZ/SRZ-i (Sociale Redzaamheidsschaal voor Verstandelijk Gehandicapten), meest recente versie uit 2004. Klik hier voor meer informatie over deze test op de website van de testuitgever. Aangeboden: handleiding en 25 formulieren voor €35,-. De btw-inclusieve nieuwprijs bij de uitgever is €119,83.

Aanbieder (wegens beλindiging eigen praktijk): Irene Keijzer, orthopedagoog (irene.keijzer@gmail.com). Prijzen incl. evt. verzendkosten (i.o.m. bij de WISC-III), afhalen ook mogelijk (Zaandam).

 

WPPSI-III-NL: €1295,- IQ-test

-          WPPSI-III-NL (Wechsler Preschool and Primary Scale of Intelligence, 3e editie). Aangeboden wegens beλindiging van mijn praktijk: complete test in koffer in zeer goede staat (slechts 3x gebruikt). Inclusief 23 scoreformulieren 2;6-3;11 jaar, 24 scoreformulieren 4;0-7;11 jaar en 25 responseboekjes Symbool Zoeken/Substitutie 4;0-7;11 jaar. Incl. de herziene technische handleiding en normering uit 2011 (volgend op de 2009-versie). Prijs: €1295,- (btw-inclusieve nieuwprijs van een complete set bij de uitgever is €2596,22). Voor meer informatie over de test en nieuwprijzen, klik hier voor de website van de testuitgever.

Aanbieder: Ineke Hoek, klinisch psycholoog (i.hoek@psychologietreut.nl). Bij voorkeur afhalen (Berghem NB), bij verzending komt er nog €15,- bij.

 

WPPSI-III-NL pakket ΰ 25 scoreformulieren: €65,- IQ-test

-          WPPSI-III-NL (Wechsler Preschool and Primary Scale of Intelligence, 3e editie), intelligentietest voor kinderen van 2½ t/m 7 jaar. Aangeboden: 1 pakket met 25 scoreformulieren (2;6-4;0 jaar). Reden van verkoop: we hebben de verkeerde leeftijdsversie besteld en na opening van de verpakking is retourzending niet meer mogelijk. De formulieren zijn gloednieuw. Prijs: €65,- Btw-incl. nieuwprijs van een complete set bij de testuitgever is €97,89 (klik hier).

Aanbieder: Rianne Schram (r.schram@opoz.nl). Prijs incl. verzendkosten, afhalen ook mogelijk (Zoetermeer).

 

WPPSI-III: €1095,- IQ-test / 3DM Dyslexie: €750,- / CB&WL: €65,- / DST: €65,- / TempoTest Automatiseren: €85-, / Tedi-Math: €145,-

-          WPPSI-III-NL (Wechsler Preschool and Primary Scale of Intelligence, 3e editie). Aangeboden: complete test in koffer in goede staat (nauwelijks gebruikt). Inclusief 24 scoreformulieren 2;6-3;11 jaar, 15 scoreformulieren 4;0-7;11 jaar en 17 responseboekjes Symbool Zoeken/Substitutie 4;0-7;11 jaar. Incl. de herziene technische handleiding en normering uit 2011 (volgend op de 2009-versie). Prijs: €1095,- (btw-inclusieve nieuwprijs van een complete set bij de uitgever is €2596,22). Voor meer informatie over de test en nieuwprijzen, klik hier voor de website van de testuitgever.

-          De 3DM Dyslexie (cognitieve analyse van lezen en spellen) helpt bij onderzoek naar dyslexie en evaluatie van de behandeling daarvan. Aangeboden: Basisset (nieuwprijs €880,-), Responsbox (nieuwprijs €620,- verpakt in groene koffier, incl. handleidingen, tweede druk, 2011) en 2 reguliere (niet persoonsgebonden) afname-eenheden op usb-stick (omgerekende nieuwprijs €255,49). Het is een volledige set, met microfoon en koptelefoon (valt buiten het aanbod van de testuitgever). De totale nieuwprijs van dit aanbod bedraagt bij de testuitgever €1755,49. De test is zo goed als nieuw. Prijs: €750,- Voor meer info over de test, klik hier voor de website van de testuitgever.

-          Continu Benoemen & Woorden Lezen. Met de CB&WL screent u leerlingen op taal-leesstoornissen, waaronder dyslexie. De test is bedoeld voor leerlingen vanaf 5;10 t/m 16;3 jaar. De test wordt afgenomen door taalspecialisten in ruime zin (zoals logopedisten, leesspecialisten in en buiten het onderwijs, (neuro)psychologen en orthopedagogen). Aangeboden wordt een complete basisset: gebruikershandleiding, verantwoording, set van 5 stimuluskaarten, 1 blanco afdekblad en handige opbergmap. Inclusief een set van 37 scoreformulieren, waarvan 30 nog verpakt. Alles samen voor €65,- en in prima staat. Klik hier voor meer informatie over deze test. Nieuwprijs bij uitgever is €190,-

-          Dyslexie Screening Test (DST). Aangeboden: basisset (meest recente versie, incl. handleiding en testkaarten) met 18 antwoordformulieren, de test is slechts 5x gebruikt. Prijs: €65,- Btw-incl. nieuwprijs bij de uitgever is €268,84. De test wordt in de bijbehorende tas geleverd.

-          TempoTest Automatiseren. Aangeboden: complete Basisset (2010, meest recente versie) voor €85,-. Nieuwprijs bij uitgever is €330,-

-          Tedi-Math (actuele 2004-versie, aangeschaft in 2011). Spoort gekende indicatoren voor dyscalculie op bij kinderen vanaf 5 jaar. De test geeft zowel sterke als zwakke punten aan. Prijs: €145,-. Btw-inclusieve nieuwprijs is €426,71.

Aanbieder (wegens beλindiging eigen praktijk): Addy Nieuwenhuijzen (a.nieuwenhuijzen@psychologenpraktijkkrimpen.nl). Prijzen incl. evt. verzendkosten, afhalen ook mogelijk (Krimpen a/d IJssel). Bij aanschaf van materialen bij mij, kan ik u (afhankelijk van wat u afneemt) kosteloos aanbieden: literatuur over diverse leerproblemen, dyslexieprotocollen en cursusmappen en oude AVI-DMT-toetsen.

 

4DKL: €20,- + €20,- / ABIV: €45,- + €45,- / BDI-II-NL: €75,- / CAMDEX-R/N Protocol: €50,- / NPST: €35,- + €25,-

-          4DKL (Vierdimensionale Klachtenlijst: Distress, Depressie, Angst en Somatisatie). Aangeboden: 36 vragenlijsten voor €20,- (omgerekende btw-incl. nieuwprijs voor 36 exemplaren is €45,30) en een handleiding voor €20,- (nieuwprijs gedrukt exemplaar is €43,24). Btw-incl. nieuwprijs bij de testuitgever is €147,70. Klik hier voor meer info over deze vragenlijst.

-          ABIV (Amsterdamse Beroepen Interessen Vragenlijst). Aangeboden: handleiding voor €45,-. Btw-incl. nieuwprijs bij de testuitgever is €147,70. Daarnaast de sleutels en het testboekje, samen ook voor €45,-. Sleutels en testboekje zijn niet meer nieuw te bestellen, de uitgever wil dat u digitaal via hun platform afneemt en per afname betaalt. Klik hier voor meer info over deze vragenlijst.

-          BDI-II-NL (Beck Depression Inventory, 2e editie). Aangeboden: handleiding en 100 formulieren (alles nieuw gekocht in 2016) voor €75,-. Inmiddels is ook de BDI-II-NL-R verschenen met een herziene handleiding. De uitgever vermeldt op de website dat de scoreformulieren hetzelfde zijn gebleven (een packet van 100 formulieren kost nieuw incl. btw €102,85).

-          CAMDEX-R/N Protocol (uitgebreide screening dementie). Aangeboden: CAMDEX-R/N Protocol voor €50,-. Btw-incl. nieuwprijs bij de uitgever is €155,10. Klik hier voor meer info over dit instrument.

-          NPST (Negativisme, Ernstige Psychopathologie en Somatisering Test, de verbeterde vervanger van de NVM). Aangeboden: Handleiding (2006) voor €35,- (btw-incl. nieuwprijs is €94,85). Verder 19 zelfscorende formulieren voor €25,- (btw-incl. nieuwprijs is omgerekend naar rato €59,82. Klik hier voor meer info over deze vragenlijst.

Aanbieder: Patricia Smeets (patricia.smeets@ziggo.nl). Prijzen incl. verzendkosten, afhalen ook mogelijk (Den Bosch).

 

D-KEFS Color Word Interference Test: €95,- / D-KEFS Design Fluency Test: €99,- / D-KEFS Tower Test: €165,- / D-KEFS Trail Making Test: €99,- / D-KEFS Twenty Questions Test: €75,- / DST: €55,- / GVL: €45,- / LVT: €35,- / TEA-Ch: € 295,-

-          D-KEFS Color Word Interference Test (de Stroop kleur-woord test in een modern jasje met extra conditie voor s’witching’/cognitieve flexibiliteit). Aangeboden: complete test (meest recente Nederlandstalige 2007-editie) met CWIT-handleiding, alle stimuluskaarten en 4 scoreformulieren. Prijs: €95,-. Btw-incl. nieuwprijs bij testuitgever (klik hier voor meer info over deze test) voor een complete set is €214,38. Exclusief: bij aanschaf ontvangt u op verzoek de handleiding ook als digitaal doorzoekbaar pdf-bestand, uitsluitend bestemd voor intern gebruik en niet leverbaar via de uitgever. Via apollopraktijk.nl kunt u een gratis Scorehulp voor deze test downloaden.

-          D-KEFS Design Fluency Test. Aangeboden: complete test (meest recente Nederlandstalige 2007-editie): handleiding + regelkaarten, 3 scoreformulieren en 4 antwoordformulieren. Prijs: €99,-. Btw-incl. nieuwprijs bij testuitgever (klik hier voor meer info over deze test) voor een complete set is €277,90.

-          D-KEFS Tower Test. Aangeboden: complete test (meest recente Nederlandstalige 2007-editie): handleiding, toren, stimulusboek (bevat Tower Test en Trail Making Test, daarom handig om deze tests samen over te nemen) en 4 scoreformulieren. Prijs: €165,-. Btw-incl. nieuwprijs bij uitgever voor een complete set is €492,28 (klik hier).

-          D-KEFS Trail Making Test. Aangeboden: complete test (meest recente Nederlandstalige 2007-editie) met handleiding, stimulusboek (bevat Trail Making Test en Tower Test, handig om daarom deze tests samen over te nemen), 4 scoreformulieren en van elke van de vijf condities 9 antwoordformulieren. Prijs: €99,-. Btw-incl. nieuwprijs bij testuitgever (klik hier voor meer info over deze test) voor een complete set is €314,43. Exclusief: bij aanschaf ontvangt u op verzoek de handleiding ook als digitaal doorzoekbaar pdf-bestand, uitsluitend bestemd voor intern gebruik en niet leverbaar via de uitgever. Via apollopraktijk.nl kunt u een gratis Scorehulp voor deze TMT-test downloaden.

-          D-KEFS Twenty Questions Test. Aangeboden: complete test (meest recente Nederlandstalige 2007-editie): handleiding, kaarten en 4 scoreformulieren. Prijs: €75,-. Btw-incl. nieuwprijs bij testuitgever (klik hier voor meer info over deze test) voor een complete set is €230,25

-          Dyslexie Screening Test (DST). Aangeboden: gehele set (meest recente 2005-versie) met 18 antwoordformulieren, de test is in goede staat. Prijs: €55,- Btw-incl. nieuwprijs bij de uitgever is €268,84. De test wordt in de bijbehorende tas geleverd.

-          GVL (GezinsVragenLijst). Aangeboden: handleiding (nieuwprijs: €93,95) met 19 vragenlijsten en 19 testuitslagformulieren (nieuwprijs van 25 vragenlijsten en 25 testuitslagformulieren is €61,95), samen voor €45,-. Bij de papieren handleiding ontvangt u ook een volledige digitale pdf-versie van de handleiding, doorzoekbaar en origineel digitaal (geen scans), die u niet ontvangt als u aanschaft bij de uitgever.

-          Leervoorwaardentest (LVT). Aangeboden: handleiding (meest recente 2011-versie) met 22 vragenlijsten en 22 scoreformulieren, alles in goede staat. Nieuwprijs bij de uitgever is €87,95 voor de handleiding, voor 25 formulieren betaalt u bij de uitgever €55,95 (omgerekend zouden 20 formulieren nieuw €44,76 kosten). Prijs: €35,-.

-          TEA-Ch (Test of Everyday Attention for Children). Aangeboden: complete set (meest recente versie 2007 met NL/VL-normen) met 2 scoreformulieren bij. Prijs: €295,-. Btw-incl. nieuwprijs complete set bij uitgever €877,33 (klik hier), dan wel met 25 scoreformulieren.

Aanbieder: Joanne van Brussel (joannevanbrussel@yahoo.com, 06-41528334). Prijzen incl. evt. verzendkosten, afhalen ook mogelijk (omgeving Tilburg/Eindhoven).

 

JULO: €75,-

-          JULO (Benton Judgement of Line Orientation). Aangeboden: complete test (ongebruikt en recent bij PAR (USA) aangeschaft, incl. scoringsformulieren, we hebben de test dubbel). Alles in nieuwstaat voor €75,-. Neuropsychologische taak waarmee de visueel-ruimtelijke waarneming in kaart gebracht kan worden. De cliλnt krijgt twee lijnen te zien met daaronder een waaier van lijnen (zie bijlage). Vervolgens moet worden bepaald met welke twee lijnen de bovenste lijnen corresponderen. De taak pretendeert meer primaire visuele vaardigheden in kaart te brengen, die verondersteld worden vrij te zijn van culturele invloeden. De taak wordt genoemd in het hoofdstuk ‘Perceptie’ in het Handboek neuropsychologische diagnostiek (Bouma et al, 2012). Hierin worden tevens normen vermeld, welke op verzoek meegeleverd kunnen worden. De handleiding ‘Contributions to neuropsychological assessment’ van Arthur Benton e.a. (2e editie, 1994) zit er niet bij, maar de normen zijn dus gepubliceerd in het genoemde Nederlandse Handboek. De artikelen zitten nog in de doos en in de verpakking (zie foto 1, foto 2, en aankoopbon). Nieuwprijs is $ 156,25 (testboekje: $62,- + scoringsformulieren: $54,- + shipping & handling: $40,25).

Aanbieder: Ziekenhuis Rivierenland (Anne Onnink, Anne.Onnink@zrt.nl, 0344-673808). Prijs incl. verzendkosten, afhalen ook mogelijk (Tiel).

 

MMPI-A: €39,- / SVR-20: €12,-

-          MMPI-A handleiding (Minnesota Multiphasic Personality Inventory voor Adolescenten). Aangeboden: losse handleiding voor €39,- (btw-incl. nieuwprijs bij de uitgever is €100,43.

-          SVR-20 (Richtlijnen voor het beoordelen van het risico van seksueel gewelddadig gedrag). Aangeboden: hele instrument voor €12,- Btw-inclusieve nieuwprijs bij de uitgever is €24,99.

Aanbieder: ankdil@euronet.nl. Prijs incl. evt. verzendkosten, afhalen/bezichtigen ook mogelijk (Castricum- Noord-Holland).

 

NEPSY-II (American edition, English language): €199,-

-          De NEPSY-II (Amerikaanse editie 2007, voor afname bij Engelstalige kinderen) is een uitgebreide neuropsychologische testbatterij om de ontwikkeling van kinderen en jongeren in kaart te brengen. Bijvoorbeeld toepasbaar op internationale scholen, bij leerlingen in internationale schakelklassen (ISK) en migrantenkinderen die beter Engels dan Nederlands spreken. Klik hier voor meer informatie over deze test op de website van de testuitgever. Aangeboden: complete test (sommige delen zelfs dubbel) in prima staat, maar wel duidelijk gebruikt. De test bestaat uit: Clinical and Interpretive Manual, Adminstration Manual, Memory Grid (dubbel), Record Form (dubbel), Response booklet (dubbel), Stimulus Book 1, Stimulus Book 2, Card Sets (dubbel), doosjes met blokjes/potloden (2, dus 4 doosjes in totaal), Scoring Template, Training CD Version 1.0.

Aanbieder: Heleen Dekker, klinisch psycholoog/psychotherapeut FortaGroep K&J Rotterdam (heleendekker@yahoo.com). Prijs incl. evt. verzendkosten, afhalen ook mogelijk (Rotterdam).

 

SCL-90 (Revised), pakketten van 50 scoreformulieren ΰ €45,-

-          De SCL-90 (Revised) (Symptom CheckList) is de meestgebruikte multidimensionale klachtenlijst voor het meten van geestelijke en lichamelijke klachten bij volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar. Klik hier voor meer informatie over deze test op de website van de testuitgever. Aangeboden: 3 gloednieuwe pakketten scoreformulieren (50 formulieren per pakket) in origineel folie. Prijs: €45,- per pakket of alle drie voor €130,- . De btw-incl. nieuwprijs bij de uitgever is €72,60 per pakket.

Aanbieder: Sabine Feith, gz-psycholoog (s.feith@lucertis.nl, 088-3573900). Prijzen incl. verzendkosten, afhalen ook mogelijk (Den Haag).

 

SIW: €35,- / SPW: €35,-

-          SIW (Schaal voor Interpersoonlijke Waarden). Aangeboden: handleiding, mallen, 25 formulieren. Prijs: €35,-. Klik hier voor meer info over de SPW.

-          SPW (Schaal voor Persoonlijke Waarden). Aangeboden: handleiding, mallen, 21 formulieren. Prijs: €35,-. Klik hier voor meer info over de SPW.

Aanbieder: Mieke Gulikers (info@coachingenadvies.info). Prijs excl. verzendkosten, afhalen ook mogelijk (Zwolle).