Logo Apollo Praktijk 2015.png

Verkoop/verhuur testmateriaal

 

 

Hieronder worden tweedehands vak- of testmaterialen door collega's te koop/huur aangeboden, soms nog ongebruikt of 'zo goed als nieuw'. De prijzen zijn fors lager dan de nieuwprijs en testuitgevers vermelden hun prijzen vaak excl. btw en verzendkosten. Het aanbod per aanbieder staat onder de lijst met al het aangeboden materiaal. Soms kan er van het aangeboden materiaal een nieuwere editie bestaan. Apollo Praktijk aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid en treedt slechts op als platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Aan de advertenties kunnen geen rechten worden ontleend, fouten zijn voorbehouden. De materialen kunnen doorgaans afgehaald of verstuurd worden. Er wordt uitsluitend verkocht/verhuurd aan bevoegde vakgenoten, de verkopende partij zal dit vooraf verifi๋ren. Wilt u zelf iets aanbieden? Mail ykaldenbach@hotmail.com voor meer informatie.

 

Er is onder collega's in het land veel behoefte aan tweedehands IQ-tests. Heeft u een exemplaar dat u wilt verkopen, neem gerust contact op.

 

 

GEVRAAGD:

-          Young DIVA-5 NL (pdf-bestand van dit diagnostisch interview ADHD bij jeugd volgens de DSM-5). ykaldenbach@hotmail.com. Afhandeling in overleg.

 

 

AANGEBODEN:

Na deze opsomming volgt het aanbod per aanbieder. Vind snel uw test en bijbehorende aanbieder met de zoekfunctie. Onderaan iedere advertentie staan de contactgegevens van de aanbieder.

-          4DKL                   Vierdimensionale Klachtenlijst: Distress, Depressie, Angst en Somatisatie (meerdere aanbieders: €15,- / €20,- + €20,-)

-          Achenbach        Achenbach-vragenlijsten CBCL, TRF, YSR en ASR (€35,-)

-          ADHD-groep      ADHD-training ‘Joep Loep’ (handleiding+werkboek van de kindergroep+oudergroep (€40,-)

-          ADS-6                  Amsterdamse Dementie-Screeningstest (€75,-)

-          AVL                      ADHD-Vragenlijst (€25,-)

-          BADS-C-NL          Behavioural Assessment of the Dysexecutive Syndrome for Children (te huur via HiPPO)

-          BDI-II-NL            Beck Depression Inventory, 2e editie (€75,-)

-          BRIEF-A              Vragenlijst executieve functies bij volwassenen/adults (€175,-)

-          CDI                       Children’s Depression Inventory (verschillende aanbieders: €10,-)

-          CST 14/20          Cognitieve Screening Test, 14-itemversie ่n 20-itemversie samen (€20,-)

-          D-KEFS 20QT     D-KEFS Twenty Questions Test (€75,-)

-          DSM-5 boek       DSM-5 handboek (€70,-)

-          FRT                      Familie Relatie Test (€29,-)

-          HSCL                    Hopkins Symptom Checklist (€10,-)

-          GvK                      Gedragsvragenlijst voor Kleuters (€15,-)

-          HVL                      Hulpvragenlijst (€10,-)

-          MMPI-A               Minnesota Multiphasic Personality Inventory voor Adolescenten (€39,-)

-          NEO-PI-R/FFI    Big Five’ persoonlijkheidsvragenlijst (€40,-)

-          NEPSY-II-NL       Neuropsychologische testbetterij (te huur via HiPPO)

-          NPST                    Negativisme, ernstige Psychopathologie en Somatisering Test (meerdere aanbieders: €35,- / €35,- + €25,-)

-          NPV-2                  Nederlandse Persoonlijkheids Vragenlijst, 2e editie (€25,-)

-          NRV                     Nederlandse Relatie Vragenlijst (€60,-)

-          NVOS                   Nijmeegse Vragenlijst voor de Opvoedingssituatie (€65,-)

-          PEP-R                  Psychoeducational Profile Revised, diagnostisch en behandelmateriaal ASS en ontwikkelingsstoornissen (€30,-)

-          RAKIT                 Revisie Amsterdamse Kinder Intelligentietest (€20,-)

-          SCL-90-R             Symptom CheckList (Revised) (€45,-)

-          SIW                      Schaal voor Interpersoonlijke Waarden (€35,-)

-          SPW                     Schaal voor Persoonlijke Waarden (€35,-)

-          SVR-20                Richtlijnen voor het beoordelen van het risico van seksueel gewelddadig gedrag (€12,-)

-          TEA-Ch                Test of Everyday Attention for Children, Nederlandstalige versie (te huur via HiPPO)

-          UBOS                   Utrechtse Burnout Schaal (€125,-)

-          VISK                     Vragenlijst voor Inventarisatie van Sociaal gedrag bij Kinderen (€18,-)

-          WAIS-IV-NL        Wechsler Adult Intelligence Scale NL, 4e editie (te huur via HiPPO)

-          WISC-III-NL        Wechsler Intelligence Scale for Children (te huur via HiPPO)

-          WISC-V-NL          Wechsler Intelligence Scale for Children (te huur via HiPPO)

-          WPPSI-III-NL     Wechsler Preschool and Primary Scale of Intelligence, derde editie (te huur via HiPPO)

-          WPPSI-IV-NL      Wechsler Preschool and Primary Scale of Intelligence, vierde editie (te huur via HiPPO)

 

 

TE HUUR:

 

Het huren van tests is ideaal bij incidenteel testgebruik, zonder de noodzaak van dure aanschaf van tests en grote pakketten formulieren:

-          Leonie van 't Hoff, orthopedagoog van Kinderpraktijk HiPPO te Hilversum, verhuurt de BADS-C, NEPSY-II-NL, TEA-Ch, WAIS-IV-NL, WISC-V-NL/WISC-III-NL en WPPSI-IV-NL/WPPSI-III-NL (zie info).

 

 

TE KOOP:

 

ADHD-training ‘Joep Loep’: €40,- / AVL: €25,- /CDI: €10,- / FRT: €29,- / HSCL: €10,- / NPV-2: €25,- / NVOS: €65,- / PEP-R: €30,- / RAKIT: €20,-

-          ADHD-training ‘Joep Loep’. Dit is een groepstraining voor kinderen (ca. 8-12 jaar) met ADHD en een groepstraining voor ouders van kinderen met ADHD. Ze zijn ook los van elkaar te geven (wij gaven zelf altijd de kindergroep en deden daarbij enkele ondersteunende ouderbijeenkomsten om het effect van de kindergroep te vergroten, zonder de hele oudertraining te doen). Aangeboden: het werkboek voor kinderen, het werkboek voor ouders en ook de handleidingen voor zowel de kindertraining als de oudertraining. In de taal van de training: 1x Sporenboek (‘Samen met Joep Loep sporen na speuren’; het kinderwerkboek), 1x handleiding voor de trainer bij ‘Samen met Joep Loep sporen na speuren’), 1x werkboek ‘Ouders speuren naar sporen’ en 1x handleiding bij ‘Ouders speuren naar sporen’. Ik kan er op verzoek digitale bestanden bij leveren, die we zelf gemaakt hebben, zoals een groepsthermometer en diploma voor kinderen en een modulebeschrijving met o.a. (contra)indicatiecriteria. Alles is origineel en zit losbladig in een multomap, alleen het werkboek voor ouders is een ringbanduitgave. Prijs voor alles bij elkaar: €40,-. Voor nieuwprijzen zie de links hierboven, waar de uitgever nog €8,50 verzendkosten bij rekent, de trainershandleidingen lijken (momenteel?) niet leverbaar.

-          AVL (ADHD-Vragenlijst). Aangeboden: originele handleiding (2005) met bijbehorende scoremal en een originele vragenlijst. Er is inmiddels een nieuwere handleidingeditie (2018), de vragenlijst is onveranderd gebleven. Op verzoek kan ik van de nieuwste handleiding wel een pdf meeleveren. Prijs: €25,-. De 2018-handleiding kost nieuw bij de uitgever €72,95, dan zitten er nog geen vragenlijsten bij.

-          CDI (Children’s Depression Inventory). Aangeboden (alles in het Nederlands): handleiding (2002) en originele vragenlijst voor €10,- (incl. verzending). Indien u de 2002-versie bestelt (vragenlijst is identiek aan de 2008-editie), dan kan ik de herziene 2008-normen er wel bij doen.

-          FRT Normprofielen multomap.jpgFRT (Familie Relatie Test). Aangeboden: originele multomap met Normprofielen (op de website van Pearson wordt dit het ‘Normenprofielenboek’ genoemd met een btw-incl. nieuwprijs van €187,78 x 21% btw = €227,21!). Ik bied u deze map voor €29,- (incl. evt. verzendkosten als u het niet komt afhalen). Het betreft de linker (grijze) handleiding op de foto.

-          HSCL (Hopkins Symptom Checklist, voorloper van de SCL-90). Aangeboden: handleiding (2x) met scoremallen en 10 originele vragenlijsten, alles in het Nederlands. Prijs: €10,-

-          NPV-2 (Nederlandse Persoonlijkheids Vragenlijst, 2e editie 2007). Aangeboden: handleiding en originele vragenlijst voor €25,- (nieuwprijs was €111,-). Inmiddels is de NPV-2-R uit (update normen en subschalen, kan ik meeleveren), maar de vragenlijstitems zijn geheel onveranderd gebleven, zie uitgever.

-          NVOS (Nijmeegse Vragenlijst voor de Opvoedingssituatie). Aangeboden (alles origineel): handleiding (1996) met scoremallen, ca. 55 vragenlijsten en flinke stapels scoreformulieren 1 en 2 (ik schat enkele honderden, kan tellen op verzoek). Prijs: €65,-

-          PEP-R (Psychoeducational Profile Revised, individualized assessment and treatment fot autistic and developmentally disabled children). Aangeboden: de hele test, incl. de 3 rode stevige hard plastic stapelbare dozen vol met allerlei speelgoed testmaterialen die bij de test horen, handleidingen, enz. Prijs: €30,-

-          RAKIT (Revisie Amsterdamse Kinder Intelligentietest). Aangeboden: complete test met alle materialen, handleiding/normering e.d. in goede/gebruikte staat en in de stevige originele metalen koffer. Let wel: het betreft niet de RAKIT-2, maar de vorige editie, dus minder geschikt voor klinisch gebruik maar wel leuk vanuit nostalgisch perspectief. En wie weet zitten er materialen in die ook in de RAKIT-2 zitten en toepasbaar zijn als reserveonderdelen?

Aanbieder: Yaron Kaldenbach, gz-psycholoog (ykaldenbach@hotmail.com). Afhalen in Utrecht (naast NS en busstation Lunetten, gratis parkeren), enveloppeverzending kosteloos, bij testkoffers afhaalvoorkeur. Wie weet tot binnenkort?

 

4DKL: €20,- + €20,- / ABIV: €45,- + €45,- / BDI-II-NL: €75,- / NPST: €35,- + €25,-

-          4DKL (Vierdimensionale Klachtenlijst: Distress, Depressie, Angst en Somatisatie). Aangeboden: 36 vragenlijsten voor €20,- (omgerekende btw-incl. nieuwprijs voor 36 exemplaren is €45,30) en een handleiding voor €20,- (nieuwprijs gedrukt exemplaar is €43,24). Btw-incl. nieuwprijs bij de testuitgever is €147,70. Klik hier voor meer info over deze vragenlijst.

-          ABIV (Amsterdamse Beroepen Interessen Vragenlijst). Aangeboden: handleiding voor €45,-. Btw-incl. nieuwprijs bij de testuitgever is €147,70. Daarnaast de sleutels en het testboekje, samen ook voor €45,-. Sleutels en testboekje zijn niet meer nieuw te bestellen, de uitgever wil dat u digitaal via hun platform afneemt en per afname betaalt. Klik hier voor meer info over deze vragenlijst.

-          BDI-II-NL (Beck Depression Inventory, 2e editie). Aangeboden: handleiding en 100 formulieren (alles nieuw gekocht in 2016) voor €75,-. Inmiddels is ook de BDI-II-NL-R verschenen met een herziene handleiding. De uitgever vermeldt op de website dat de scoreformulieren hetzelfde zijn gebleven (een packet van 100 formulieren kost nieuw incl. btw €102,85).

-          NPST (Negativisme, Ernstige Psychopathologie en Somatisering Test, de verbeterde vervanger van de NVM). Aangeboden: Handleiding (2006) voor €35,- (btw-incl. nieuwprijs is €94,85). Verder 19 zelfscorende formulieren voor €25,- (btw-incl. nieuwprijs is omgerekend naar rato €59,82. Klik hier voor meer info over deze vragenlijst.

Aanbieder: Patricia Smeets (patricia.smeets@ziggo.nl). Prijzen incl. verzendkosten, afhalen ook mogelijk (Den Bosch).

 

4DKL: €15,- / ADS-6: €75,- / BRIEF-A: €175,- / CST 14/20: €20,- / DSM-5 handboek: €70,- / HVL: €10,- / NEO-PI-R/FFI: €40,- / NPST: €35,-/ NRV: €60,- / UBOS: €125,-

-          4DKL (Vierdimensionale Klachtenlijst: Distress, Depressie, Angst en Somatisatie). Aangeboden: papieren handleiding, 12 papieren vragenlijsten en een digitale editie van deze vragenlijst. Prijs: €15,- Klik hier voor meer info over deze vragenlijst.

-          ADS-6 (Amsterdamse Dementie-Screeningstest). Aangeboden: complete test (handleiding en platen in ringband) met 45 scoringsformulieren. Prijs: €75,- (omgerekende btw-incl. nieuwsprijs van dit aanbod is bij de uitgever nieuwprijs €374,30).

-          BRIEF-A executieve functies volwassenen/adults. Aangeboden: Handleiding (2011), 13 zelfscorende vragenlijsten en 20 informantenvragenlijsten in originele box. Prijs: €175,- (nieuwprijs is €405,35). Klik hier voor meer info over deze vragenlijst.

-          CST 14/20 (Cognitieve Screening Test, 14-itemversie ่n 20-itemversie samen). Aangeboden: handleiding en scoreformulieren. Prijs: €20,-

-          DSM-5 Handboek (2014). Aangeboden in nieuwstaat: het grote handboek (dus niet de pocket/beknopt overzicht-editie, maar het ‘telefoonboekformaat’ met 1200 blz.) van de DSM-5, uitgegeven door Boom. Prijs: €70,- (nieuwprijs €113,60,-)

-          HVL (Hulpvragenlijst). Aangeboden: handleiding, antwoordmal en 10 formulieren. Prijs: €10,-

-          NEO PI-R/FFI (‘Big Five’ persoonlijkheidsvragenlijst met 5 dimensies met elk 6 subschalen voor een gedifferentieerd beeld van de persoonlijkheid). Aangeboden: handleiding (2007), 3 vragenboekjes en 5 zelfscorende antwoordformulieren in box. Prijs: €40,-. Van deze test bestaat inmiddels een nieuwere editie, de NEO-PI-3.

-          NPST (Negativisme, ernstige Psychopathologie en Somatisering Test). Aangeboden: handleiding en 6 zelfscorende formulieren Prijs: €35,- (omgerekende btw-incl. nieuwprijs bij de uitgever is €123,09). Klik hier voor meer info over deze persoonlijkheidsvragenlijst.

-          NRV (de Nederlandse Relatie Vragenlijst geeft een beeld van de algemene toestand van een intieme relatie). Aangeboden: handleiding en 19 zelfscorende formulieren. Prijs: €60,-

-          UBOS (Utrechtse Burnout Schaal). Aangeboden: A, C en L handleiding, antwoordmal en antwoordformulieren 14 x A en 30x C. Prijs: €125,- Nieuwprijs €350,- Klik hier voor meer info over deze vragenlijst.

Aanbieder: Simon den Hengst, gz-psycholoog (praktijksdh@hetnet.nl, 06-51085015). Prijzen excl. verzendkosten. Afhalen mogelijk (Chaam, nabij Breda).

 

Achenbach-lijsten (CBCL-TRF-YSR-ASR): €35,- / VISK: €18,-

-          Achenbach-lijsten (CBCL-TRF-YSR-volwassenen): de Child Behavior Checklist, Teacher’s Report Form, Youth Self-Report en Adult Self-Report vragenlijsten. Het zijn vragenlijsten om probleemgedrag en vaardigheden van kinderen, jeugdigen en volwassenen te kwantificeren. Let op: er zit geen scoreprogramma bij, dus dit aanbod is vooral interessant voor mensen die al met deze lijsten werken of zelf via ASEBA.nl of wellicht en ander scoresysteem de gegevens kunnen verwerken. Prijs: €35,- Aangeboden:

-          VISK (Vragenlijst voor Inventarisatie van Sociaal gedrag bij Kinderen). Aangeboden: papieren handleiding (2002), herziene handleiding 2007 (pdf) en 7 formulieren. Prijs: €18,-. De testuitgever (zie website) verkoopt inmiddels een 2015-editie, onduidelijk of dit ook een hernormering betreft.

Aanbieder (wegens be๋indiging eigen praktijk): Addy Nieuwenhuijzen (a.nieuwenhuijzen@psychologenpraktijkkrimpen.nl). Prijzen incl. evt. verzendkosten, afhalen ook mogelijk (Krimpen a/d IJssel).

 

D-KEFS Twenty Questions Test: €75,-

-          D-KEFS Twenty Questions Test. Aangeboden: complete test (meest recente Nederlandstalige 2007-editie): handleiding, kaarten en 4 scoreformulieren. Prijs: €75,-. Btw-incl. nieuwprijs bij testuitgever (klik hier voor meer info over deze test) voor een complete set is €230,25

Aanbieder: Joanne van Brussel (joannevanbrussel@yahoo.com, 06-41528334). Prijzen incl. evt. verzendkosten, afhalen ook mogelijk (omgeving Tilburg/Eindhoven).

 

MMPI-A: €39,- / SVR-20: €12,-

-          MMPI-A handleiding (Minnesota Multiphasic Personality Inventory voor Adolescenten). Aangeboden: losse handleiding voor €39,- (btw-incl. nieuwprijs bij de uitgever is €100,43.

-          SVR-20 (Richtlijnen voor het beoordelen van het risico van seksueel gewelddadig gedrag). Aangeboden: hele instrument voor €12,- Btw-inclusieve nieuwprijs bij de uitgever is €24,99.

Aanbieder: ankdil@euronet.nl. Prijs incl. evt. verzendkosten, afhalen/bezichtigen ook mogelijk (Castricum- Noord-Holland).

 

SCL-90 (Revised), pakketten van 50 scoreformulieren เ €45,-

-          De SCL-90 (Revised) (Symptom CheckList) is de meestgebruikte multidimensionale klachtenlijst voor het meten van geestelijke en lichamelijke klachten bij volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar. Klik hier voor meer informatie over deze test op de website van de testuitgever. Aangeboden: 3 gloednieuwe pakketten scoreformulieren (50 formulieren per pakket) in origineel folie. Prijs: €45,- per pakket of alle drie voor €130,- . De btw-incl. nieuwprijs bij de uitgever is €72,60 per pakket.

Aanbieder: Sabine Feith, gz-psycholoog (s.feith@lucertis.nl, 088-3573900). Prijzen incl. verzendkosten, afhalen ook mogelijk (Den Haag).

 

SIW: €35,- / SPW: €35,-

-          SIW (Schaal voor Interpersoonlijke Waarden). Aangeboden: handleiding, mallen, 25 formulieren. Prijs: €35,-. Klik hier voor meer info over de SPW.

-          SPW (Schaal voor Persoonlijke Waarden). Aangeboden: handleiding, mallen, 21 formulieren. Prijs: €35,-. Klik hier voor meer info over de SPW.

Aanbieder: Mieke Gulikers (info@coachingenadvies.info). Prijs excl. verzendkosten, afhalen ook mogelijk (Zwolle).