Logo Apollo Praktijk 2015.png

Verkoop/verhuur testmateriaal

 

 

Hieronder worden tweedehands vak- of testmaterialen door collega's te koop/huur aangeboden, soms nog ongebruikt of 'zo goed als nieuw'. De prijzen zijn fors lager dan de nieuwprijs en testuitgevers vermelden hun prijzen vaak excl. btw en verzendkosten. Het aanbod per aanbieder staat onder de lijst met al het aangeboden materiaal. Soms kan er van het aangeboden materiaal een nieuwere editie bestaan. Apollo Praktijk aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid en treedt slechts op als platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Aan de advertenties kunnen geen rechten worden ontleend, fouten zijn voorbehouden. De materialen kunnen doorgaans afgehaald of verstuurd worden. Er wordt uitsluitend verkocht/verhuurd aan bevoegde vakgenoten, de verkopende partij zal dit vooraf verifiλren. Wilt u zelf iets aanbieden? Mail ykaldenbach@hotmail.com voor meer informatie.

 

 

Er is onder collega's in het land veel behoefte aan tweedehands IQ-tests. Heeft u een exemplaar dat u wilt verkopen, neem gerust contact op. Op dit moment worden hieronder de WPPSI-III-NL en de NIO te koop aangeboden met honderden euro’s korting!

 

 

GEZOCHT:

-          GEST (Gezins Systeem Test). Heeft u een GEST (over)? Neem contact op met Anna van der Meer (anna@kindenmeer.nl / 026-3791901). Prijs en afhandeling in overleg.

 

 

AANGEBODEN:

Na deze opsomming volgt het aanbod per aanbieder. Vind snel uw test en bijbehorende aanbieder met de zoekfunctie. Onderaan iedere advertentie staan de contactgegevens van de aanbieder.

-          3DM Dyslexie    Dyslexie, cognitieve analyse van lezen en spellen (€695,- per stuk)

-          4DKL                   Vierdimensionale Klachtenlijst: Distress, Depressie, Angst en Somatisatie (€20,- / €20,-)

-          BADS-C-NL          Behavioural Assessment of the Dysexecutive Syndrome for Children (te huur via HiPPO)

-          BDI-II-NL            Beck Depression Inventory, 2e editie (€75,-)

-          CAMDEX-R/N     CAMDEX-R/N Protocol (€50,-)

-          DAT                      Differentiλle Aanleg Test voor het onderwijs, versie A: havo/vwo (€225,-)

-          JULO                    Benton Judgement of Line Orientation (€75,-)

-          LMT-BO               LeerMotivatieTest Basisonderwijs (€75,-)

-          MMPI-A               Minnesota Multiphasic Personality Inventory voor Adolescenten (€39,-)

-          NIO                      Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau (€250,-)

-          NEPSY-II (USA) Neuropsychologische testbetterij, American (English) endition (€400,-)

-          NPST                    Negativisme, ernstige Psychopathologie en Somatisering Test (€35,- / €25,-)

-          NPV-2                  Nederlandse Persoonlijkheids Vragenlijst, 2e editie (€19,-/€15,-)

-          SCL-90-R             Symptom CheckList (Revised) (€45,-)

-          SIW                      Schaal voor Interpersoonlijke Waarden (€45,-)

-          SPW                     Schaal voor Persoonlijke Waarden (€45,-)

-          SVR-20                Richtlijnen voor het beoordelen van het risico van seksueel gewelddadig gedrag (€12,-)

-          UBOS                   Utrechtse Burnout Schaal (€125,-)

-          UCL                      Utrechtse Coping Lijst (€99,-)

-          WAIS-IV-NL        Wechsler Adult Intelligence Scale, 4e editie (te huur via HiPPO)

-          WISC-III-NL        Wechsler Intelligence Scale for Children (te huur via HiPPO en Focus)

-          WISC-V-NL          Wechsler Intelligence Scale for Children (te huur via HiPPO)

-          WPPSI-III-NL     Wechsler Preschool and Primary Scale of Intelligence (te koop: €1395,- / elders: scoreformulieren voor €65,- / elders te huur via HiPPO)

 

 

TE HUUR:

 

Het huren van tests is ideaal bij incidenteel testgebruik, zonder de noodzaak van dure aanschaf van tests en grote pakketten formulieren:

-          Carla van de Pol-Huibers, praktijkhouder van Orthopedagogenpraktijk Focus te Kesteren, verhuurt de WISC-III (zie info).

-          Leonie van 't Hoff, orthopedagoog van Kinderpraktijk HiPPO te Hilversum, verhuurt de BADS-C, WAIS-IV, WISC-III, WISC-V en WPPSI-III (zie info).

 

 

TE KOOP:

 

WPPSI-III: €1395,- IQ-test

-          WPPSI-III (Wechsler Preschool and Primary Scale of Intelligence, 3e editie). Aangeboden wegens beλindiging van mijn praktijk: complete test in koffer in zeer goede staat. Inclusief 12 scoreformulieren 2;6-3;11 jaar, 16 scoreformulieren 4;0-7;11 jaar en 1 responseboekje Symbool Zoeken 4;0-7;11 jaar.  Incl. de herziene technische handleiding en normering uit 2011 (volgend op de 2009-versie). Prijs: €1395,- (btw-inclusieve nieuwprijs van een complete set bij de uitgever is €2596,22). Voor meer informatie over de test en nieuwprijzen, klik hier voor de website van de testuitgever.

Aanbieder: Sonja de Vries, gz-psycholoog, niet praktiserend (sjcdevries@xs4all.nl). Prijs incl. verzendkosten, bij voorkeur afhalen (Amsterdam).

 

WPPSI-III-NL pakket ΰ 25 scoreformulieren: €65,- IQ-test

-          WPPSI-III-NL (Wechsler Preschool and Primary Scale of Intelligence, 3e editie), intelligentietest voor kinderen van 2½ t/m 7 jaar. Aangeboden: 1 pakket met 25 scoreformulieren (2;6-4;0 jaar). Reden van verkoop: we hebben de verkeerde leeftijdsversie besteld en na opening van de verpakking is retourzending niet meer mogelijk. De formulieren zijn gloednieuw. Prijs: €65,- Btw-incl. nieuwprijs van een complete set bij de testuitgever is €97,89 (klik hier).

Aanbieder: Rianne Schram (r.schram@opoz.nl). Prijs incl. verzendkosten, afhalen ook mogelijk (Zoetermeer).

 

NIO: €250,- IQ-test

-          NIO (Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau), test om te helpen adviseren t.a.v. niveau van voortgezet onderwijs. Aangeboden: volledige NIO Basisset in koffer, compleet, nooit gebruikt, dus als nieuw. Ouder-/leerkrachtbrochures zijn gratis te bestellen bij Uitgeverij Boom. Prijs: €250,-. Aangeschaft in 2014, de huidige nieuwprijs is €675,-. Bekijk foto 1, foto 2, foto 3 en foto 4 van het materiaal dat wij te koop aanbieden.

Aanbieder: De Bloeipraktijk (Femke van Aalst: info@debloeipraktijk.nl, www.debloeipraktijk.nl). Prijs incl. verzendkosten, bij voorkeur afhalen (Nijmegen).

 

3DM Dyslexie: €695,-

-          De 3DM Dyslexie (cognitieve analyse van lezen en spellen) helpt bij onderzoek naar dyslexie en evaluatie van de behandeling daarvan. Aangeboden: een aantal exemplaren van de test, die per stuk of met meerdere tegelijk te bestellen zijn (in originele kunststof koffers). Aangeboden: Basissets (nieuwprijs ΰ €860,- incl. btw) met Handleiding, Verantwoording en usb-stick met persoonsgebonden afname-eenheden op usb, en daarnaast ook Responsboxen (nieuwprijs ΰ €605,- incl. btw). De totale nieuwprijs van dit aanbod bedraagt bij de testuitgever per set €1465,- (incl. btw). De tests zijn in gebruikte staat. Prijs per set: €695,- + €36,60 per eenheid beschikbaar op de usb-stick. Voor meer info over de test, klik hier voor de website van de testuitgever.

Aanbieder: Anouk van Beek (a.vanbeek@zienindeklas.nl, 030-243 76 82). Prijs incl. evt. verzendkosten, afhalen ook mogelijk (Maarssen, nabij Utrecht).

 

4DKL: €20,- + €20,- / ABIV: €45,- + €45,- / BDI-II-NL: €75,- / CAMDEX-R/N Protocol: €50,- / NPST: €35,- + €25,-

-          4DKL (Vierdimensionale Klachtenlijst: Distress, Depressie, Angst en Somatisatie). Aangeboden: 36 vragenlijsten voor €20,- (omgerekende btw-incl. nieuwprijs voor 36 exemplaren is €45,30) en een handleiding voor €20,- (nieuwprijs gedrukt exemplaar is €43,24). Btw-incl. nieuwprijs bij de testuitgever is €147,70. Klik hier voor meer info over deze vragenlijst.

-          ABIV (Amsterdamse Beroepen Interessen Vragenlijst). Aangeboden: handleiding voor €45,-. Btw-incl. nieuwprijs bij de testuitgever is €147,70. Daarnaast de sleutels en het testboekje, samen ook voor €45,-. Sleutels en testboekje zijn niet meer nieuw te bestellen, de uitgever wil dat u digitaal via hun platform afneemt en per afname betaalt. Klik hier voor meer info over deze vragenlijst.

-          BDI-II-NL (Beck Depression Inventory, 2e editie). Aangeboden: handleiding en 100 formulieren (alles nieuw gekocht in 2016) voor €75,-. Inmiddels is ook de BDI-II-NL-R verschenen met een herziene handleiding. De uitgever vermeldt op de website dat de scoreformulieren hetzelfde zijn gebleven (een packet van 100 formulieren kost nieuw incl. btw €102,85).

-          CAMDEX-R/N Protocol (uitgebreide screening dementie). Aangeboden: CAMDEX-R/N Protocol voor €50,-. Btw-incl. nieuwprijs bij de uitgever is €155,10. Klik hier voor meer info over dit instrument.

-          NPST (Negativisme, Ernstige Psychopathologie en Somatisering Test, de verbeterde vervanger van de NVM). Aangeboden: Handleiding (2006) voor €35,- (btw-incl. nieuwprijs is €94,85). Verder 19 zelfscorende formulieren voor €25,- (btw-incl. nieuwprijs is omgerekend naar rato €59,82. Klik hier voor meer info over deze vragenlijst.

Aanbieder: Patricia Smeets (patricia.smeets@ziggo.nl). Prijzen incl. verzendkosten, afhalen ook mogelijk (Den Bosch).

 

DAT: €225,- / LMT-BO: €75,-

-          DAT (Differentiλle Aanleg Test voor het onderwijs, versie A: havo/vwo, klik hier voor meer informatie). Aangeboden: complete set (handleiding versie A, 10x testboek versie A, 10x oefentest) behalve antwoordformulieren, voor €225,-. Btw-inclusieve nieuwprijs bij de testuitgever is €780,70, maar dan heeft u wel 10 antwoordformulieren erbij.

-          LMT-BO (LeerMotivatieTest Basisonderwijs, klik hier voor meer informatie). Aangeboden: nooit gebruikte Basisset (1 Handleiding en verantwoording, testboekjes voor 25 leerlingen en 30 antwoordformulieren voor verwerking via Boom test onderwijs), voor €75,-. Btw-inclusieve nieuwprijs bij de testuitgever is €320,65.

Aanbieder: Karin Monster-Peters (karinmonster@gmail.com). Prijs incl. verzendkosten, afhalen ook mogelijk (Wijchen).

 

JULO: €75,-

-          JULO (Benton Judgement of Line Orientation). Aangeboden: complete test (ongebruikt en recent bij PAR (USA) aangeschaft, incl. scoringsformulieren, we hebben de test dubbel). Alles in nieuwstaat voor €75,-. Neuropsychologische taak waarmee de visueel-ruimtelijke waarneming in kaart gebracht kan worden. De cliλnt krijgt twee lijnen te zien met daaronder een waaier van lijnen (zie bijlage). Vervolgens moet worden bepaald met welke twee lijnen de bovenste lijnen corresponderen. De taak pretendeert meer primaire visuele vaardigheden in kaart te brengen, die verondersteld worden vrij te zijn van culturele invloeden. De taak wordt genoemd in het hoofdstuk ‘Perceptie’ in het Handboek neuropsychologische diagnostiek (Bouma et al, 2012). Hierin worden tevens normen vermeld, welke op verzoek meegeleverd kunnen worden. De handleiding ‘Contributions to neuropsychological assessment’ van Arthur Benton e.a. (2e editie, 1994) zit er niet bij, maar de normen zijn dus gepubliceerd in het genoemde Nederlandse Handboek. De artikelen zitten nog in de doos en in de verpakking (zie foto 1, foto 2, en aankoopbon). Nieuwprijs is $ 156,25 (testboekje: $62,- + scoringsformulieren: $54,- + shipping & handling: $40,25).

Aanbieder: Ziekenhuis Rivierenland (Anne Onnink, Anne.Onnink@zrt.nl, 0344-673808). Prijs incl. verzendkosten, afhalen ook mogelijk (Tiel).

 

MMPI-A: €39,- / SVR-20: €12,-

-          MMPI-A handleiding (Minnesota Multiphasic Personality Inventory voor Adolescenten). Aangeboden: losse handleiding voor €39,- (btw-incl. nieuwprijs bij de uitgever is €100,43.

-          SVR-20 (Richtlijnen voor het beoordelen van het risico van seksueel gewelddadig gedrag). Aangeboden: hele instrument voor €12,- Btw-inclusieve nieuwprijs bij de uitgever is €24,99.

Aanbieder: ankdil@euronet.nl. Prijs incl. evt. verzendkosten, afhalen/bezichtigen ook mogelijk (Castricum- Noord-Holland).

 

NEPSY-II (American edition, English language): €400,-

-          De NEPSY-II (Amerikaanse editie 2007, voor afname bij Engelstalige kinderen) is een uitgebreide neuropsychologische testbatterij om de ontwikkeling van kinderen en jongeren in kaart te brengen. Bijvoorbeeld toepasbaar op internationale scholen, bij leerlingen in internationale schakelklassen (ISK) en migrantenkinderen die beter Engels dan Nederlands spreken. Klik hier voor meer informatie over deze test op de website van de testuitgever. Aangeboden: complete test (sommige delen zelfs dubbel) in prima staat, maar wel duidelijk gebruikt. De test bestaat uit: Clinical and Interpretive Manual, Adminstration Manual, Memory Grid (dubbel), Record Form (dubbel), Response booklet (dubbel), Stimulus Book 1, Stimulus Book 2, Card Sets (dubbel), doosjes met blokjes/potloden (2, dus 4 doosjes in totaal), Scoring Template, Training CD Version 1.0.

Aanbieder: Heleen Dekker, klinisch psycholoog/psychotherapeut FortaGroep K&J Rotterdam (heleendekker@yahoo.com). Prijs incl. evt. verzendkosten, afhalen ook mogelijk (Rotterdam).

 

NPV-2: €19,-/€15,-

-          NPV-2 (Nederlandse Persoonlijkheids Vragenlijst, 2e editie). Aangeboden: handleiding (wit/blauwe omslag) voor €19,- (nieuwprijs €111,-) en 24 zelfscorende antwoordformulieren voor €15,- (nieuwprijs voor 25 stuks: €107,-). Voor nieuwprijzen NPV-2-R, zie uitgever.

Aanbieder: Praktijk Kind in Balans, Giuditta Soro, gz-psycholoog (g.soro@kindinbalans.nl). Prijs incl. verzendkosten, afhalen ook mogelijk (Nijmegen).

 

SCL-90 (Revised), pakketten van 50 scoreformulieren ΰ €45,-

-          De SCL-90 (Revised) (Symptom CheckList) is de meestgebruikte multidimensionale klachtenlijst voor het meten van geestelijke en lichamelijke klachten bij volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar. Klik hier voor meer informatie over deze test op de website van de testuitgever. Aangeboden: 3 gloednieuwe pakketten scoreformulieren (50 formulieren per pakket) in origineel folie. Prijs: €45,- per pakket of alle drie voor €130,- . De btw-incl. nieuwprijs bij de uitgever is €72,60 per pakket.

Aanbieder: Sabine Feith, gz-psycholoog (s.feith@lucertis.nl, 088-3573900). Prijzen incl. verzendkosten, afhalen ook mogelijk (Den Haag).

 

SIW: €45,- / SPW: €45,- / UBOS: €125,- / UCL: €99,-

-          SIW (Schaal voor Interpersoonlijke Waarden). Aangeboden: handleiding, mallen, 25 formulieren. Prijs: €45,-. Klik hier voor meer info over de SPW.

-          SPW (Schaal voor Persoonlijke Waarden). Aangeboden: handleiding, mallen, 21 formulieren. Prijs: €45,-. Klik hier voor meer info over de SPW.

-          UBOS (Utrechtse Burnout Schaal). Aangeboden: handleiding, sleutel en vragenlijsten (50 UBOS-formulieren L). Prijs: €125,-. Btw-incl. nieuwprijs bij de testuitgever is €354,71. Klik hier voor meer info over deze vragenlijst.

-          UCL (Utrechtse Coping Lijst). Aangeboden: complete test met handleiding (1993), scoresleutels en 44 vragenlijsten. Prijs: €99,-. Btw-incl. nieuwprijs bij de uitgever is €312,53 (dan wel met 50 vragenlijsten). Klik hier voor meer info over deze vragenlijst.

Aanbieder: Mieke Gulikers (info@coachingenadvies.info). Prijs excl. verzendkosten, afhalen ook mogelijk (Zwolle).