Logo Apollo Praktijk 2015.png

Verkoop/verhuur testmateriaal

 

 

Hieronder worden tweedehands vak- of testmaterialen door collega's te koop/huur aangeboden, soms nog ongebruikt of 'zo goed als nieuw'. De prijzen zijn fors lager dan de nieuwprijs en testuitgevers vermelden hun prijzen vaak excl. btw en verzendkosten. Het aanbod per aanbieder staat onder de lijst met al het aangeboden materiaal (met een zoekopdracht vindt u snel de toelichting per test). Soms kan er van het aangeboden materiaal een nieuwere editie bestaan. Apollo Praktijk aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid en treedt slechts op als platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Aan de advertenties kunnen geen rechten worden ontleend, fouten zijn voorbehouden. De materialen kunnen doorgaans afgehaald of verstuurd worden. Er wordt uitsluitend verkocht/verhuurd aan bevoegde vakgenoten, de verkopende partij zal dit vooraf verifiλren. Wilt u zelf iets aanbieden? Mail ykaldenbach@hotmail.com voor meer informatie.

 

Er is onder collega's in het land veel behoefte aan tweedehands IQ-tests. Heeft u een exemplaar dat u wilt verkopen, neem gerust contact op.

 

 

GEVRAAGD:

-          Young DIVA-5 NL (pdf-bestand van dit diagnostisch interview ADHD bij jeugd volgens de DSM-5). ykaldenbach@hotmail.com. Afhandeling in overleg.

 

 

AANGEBODEN:

Na deze opsomming volgt het aanbod per aanbieder. Vind snel uw test en bijbehorende aanbieder met de zoekfunctie. Onderaan iedere advertentie staan de contactgegevens van de aanbieder.

-          4DKL                   Vierdimensionale Klachtenlijst: Distress, Depressie, Angst en Somatisatie (meerdere aanbieders: €20,- + €20,-)

-          ABVK/KABVK    Amsterdamse Biografische Vragenlijst voor Kinderen en de Verkorte editie ervan (meerdere aanbieders, die elkaar aanvullen: €10,-/€10,-)

-          AUTI-R                Schaal voor Vroegkinderlijk Autisme (€35,-)

-          AVL                      ADHD-Vragenlijst (€25,-)

-          BADS-C-NL          Behavioural Assessment of the Dysexecutive Syndrome for Children (te huur via HiPPO)

-          BDI-II-NL            Beck Depression Inventory, 2e editie (€75,-)

-          Boeken               Vakliteratuur (zoek op deze pagina op ‘boeken’ voor meerdere aanbieders met hun aanbod en prijzen)

-          CB&WL                Continu Benoemen & Woorden Lezen (€65,- bij verschillende aanbieders)

-          CBSA                    Competentiebelevingschaal voor Adolescenten (€38,-)

-          CBSK                    Competentiebelevingschaal voor Adolescenten (€50,-)

-          CST 14/20          Cognitieve Screening Test, 14-itemversie θn 20-itemversie samen (€10,-)

-          D-KEFS 20QT     D-KEFS Twenty Questions Test (€75,-)

-          FRT                      Familie Relatie Test (€20,-)

-          GvK                      Gedragsvragenlijst voor Kleuters (€15,-)

-          HSCL                    Hopkins Symptom Checklist (€10,-)

-          LVT                      Leervoorwaardentest (€30,-)

-          MMPI-A               Minnesota Multiphasic Personality Inventory voor Adolescenten (€39,-)

-          NDS                      Nederlandse Dyscalculie Screener (€65,-)

-          NEPSY-II-NL       Neuropsychologische testbetterij (te huur via HiPPO)

-          NPST                    Negativisme, ernstige Psychopathologie en Somatisering Test (€35,- + €25,-)

-          PI-dictee            PI-dictee (€29,- bij verschillende aanbieders)

-          RAKIT-2              Revisie Amsterdamse Kinder Intelligentietest, 2e editie (€1095,-)

-          SCL-90-R             Symptom CheckList (Revised) (€45,-)

-          SIW                      Schaal voor Interpersoonlijke Waarden (€20,- / €35,-)

-          SON-R 6-40        Snijders-Oomen niet-verbale intelligentietest 6-40 jaar (Patronen: €95,-)

-          SPW                     Schaal voor Persoonlijke Waarden (€35,-)

-          SVR-20                Richtlijnen voor het beoordelen van het risico van seksueel gewelddadig gedrag (€12,-)

-          SVT                      Schoolvaardigheidstoetsen (Hoofdrekenen en Technisch Lezen ΰ €30,- / Begrijpend Lezen en Rekenen-Wiskunde ΰ €40,-)

-          TEA-Ch                Test of Everyday Attention for Children, Nederlandstalige versie (te huur via HiPPO)

-          UBOS                   Utrechtse Burnout Schaal (€60,-)

-          TTA                      TempoTest Automatiseren (€85,-)

-          VAK                      Vragenlijst voor Angst bij Kinderen (€39,-)

-          VLGT                    Verbale Leer en Geheugen Test (€45,-)

-          VSVJ                     Vragenlijst Sociale Vaardigheden van Jongeren (€10,-)

-          WAIS-IV-NL        Wechsler Adult Intelligence Scale NL, 4e editie (te huur via HiPPO)

-          WISC-III-NL        Wechsler Intelligence Scale for Children (€10,- zonder blokjes; elders te huur via HiPPO)

-          WISC-V-NL          Wechsler Intelligence Scale for Children (te huur via HiPPO)

-          WNV-NL              Wechsler Nonverbal scale of Ability (losse puzzels subtest Figuur Leggen ΰ €20,-)

-          WPPSI-III-NL     Wechsler Preschool and Primary Scale of Intelligence, derde editie (te huur via HiPPO)

-          WPPSI-IV-NL      Wechsler Preschool and Primary Scale of Intelligence, vierde editie (te huur via HiPPO)

 

 

TE HUUR:

 

Het huren van tests is ideaal bij incidenteel testgebruik, zonder de noodzaak van dure aanschaf van tests en grote pakketten formulieren:

-          Leonie van 't Hoff, orthopedagoog van Kinderpraktijk HiPPO te Hilversum, verhuurt de BADS-C, NEPSY-II-NL, TEA-Ch, WAIS-IV-NL, WISC-V-NL/WISC-III-NL en WPPSI-IV-NL/WPPSI-III-NL (zie info).

-          Patricia Beets, gz-psycholoog van Mind-Kracht te Wieringerwerf (Noord-Holland), verhuurt de WAIS-IV-NL (zie info).

                 

 

TE KOOP:

 

RAKIT-2: €1095,- IQ-test / CB&WL: €65,- / LVT: €30,- / NDS: €65,-

-          RAKIT-2 (Revisie Amsterdamse Kinder Intelligentietest, 2e editie; meet intelligentie bij kinderen van 4 tot 12½ jaar). Aangeboden: een complete set online scoring in redelijke tot goede staat, met 8 scoreformulieren. Prijs: €1095,- Klik hier voor de website van de testuitgever om te zien wat er allemaal in de complete set online scoring zit (btw-inclusieve nieuwprijs is €1977,88). handmatige scoring is evt. voor een kleine meerprijs bij de uitgever te bestellen).

-          CB&WL (Continu Benoemen & Woorden Lezen). Met de CB&WL screent u leerlingen op taal-leesstoornissen, waaronder dyslexie. De test is bedoeld voor leerlingen vanaf 5;10 t/m 16;3 jaar. De test wordt afgenomen door taalspecialisten in ruime zin (zoals logopedisten, leesspecialisten in en buiten het onderwijs, (neuro)psychologen en orthopedagogen). Aangeboden wordt een complete basisset: gebruikershandleiding (2007), verantwoording, set van 5 stimuluskaarten, 1 blanco afdekblad en handige opbergmap. Inclusief 15 scoreboekjes in goede staat, incl. digitale normering. Prijs: €65,- (nieuwprijs van een complete basisset bij de uitgever is €247,70). Klik hier voor meer informatie over deze test.

-          LVT (Leervoorwaardentest). Aangeboden: handleiding (meest recente 2011-versie) met 10 vragenlijsten/scoreformulieren, alles in goede staat. Nieuwprijs bij de uitgever is €89,95 voor de handleiding, voor 15 formulieren betaalt u bij de uitgever omgerekend €35,37. Prijs: €30,-

-          NDS (Nederlandse Dyscalculie Screener). Met de NDS spoor je snel en efficiλnt leerlingen op die een verhoogd risico hebben op dyscalculie. De screener is bedoeld voor leerlingen in groep 6 tot en met 8 basisonderwijs en klas 1 voortgezet onderwijs en studenten op de niveaus 1, 2, 3 en 4 binnen alle sectoren van het mbo. Aangeboden: complete test met 12 testboekjes incl. digitale normering. Prijs: €65,- Btw-incl. nieuwprijs bij de uitgever van een complete basisset is €195,- (dan wel met 25 afnames). Voor meer informatie over deze test, klik hier.

Aanbieder: Anneke Alberts (annekealberts12@gmail.com). Prijzen incl. verzendkosten, voor de grote tests met koffers e.d. (IQ-tests) is er een voorkeur voor afhalen (Badhoevedorp (nabij Amsterdam) of Heeg (Friesland).

 

WISC-III (zonder blokjes): €10,- IQ-test / SON-R 6-40 (Patronen): €95,- IQ-test / ABVK: €10,- / AUTI-R: €35,- / Boeken

-          WISC-III-NL (Wechsler Intelligence Scale for Children, 3e editie), intelligentietest voor kinderen van 6 t/m 16 jaar. Aangeboden: 2 tests in originele koffer met per exemplaar 6 antwoordformulieren, 15 Doolhovenboekjes en 16 exemplaren van Symbolen Vergelijken. Uiteraard incl. de © 2005-handleiding met de meest recente herziene normering. Het is u bekend dat inmiddels de WISC-V is verschenen en de voorkeur verdient bij klinisch gebruik. Prijs: €10,- Let op: deze test is vrijwel geheel compleet, enkel op het doosje met de blokjes van subtest Blokpatronen na (het opgaveboekje met de Blokpatronen zit er wel bij).

-          SON-R 6-40 (Patronen): Aangeboden: 39 nieuwe/ongebruikte boekjes van subtest Patronen van de Snijders-Oomen niet-verbale intelligentietest 6-40 jaar. Prijs: €95,- De omgerekende btw-incl. nieuwprijs bij de uitgever voor dit aantal Patronenboekjes is €201,97.

-          ABVK (Amsterdamse Biografische Vragenlijst voor Kinderen, een persoonlijkheidsvragenlijst voor kinderen van 9-15 jaar). Aangeboden: handleiding (zonder vragenlijsten, maar met een zoekopdracht ctrl-F vindt u snel dat elders op deze pagina de vragenlijst los wordt aangeboden). Prijs: €10,-

-          AUTI-R Schaal (Schaal voor Vroegkinderlijk Autisme). Aangeboden: 49 scoreformulieren en 50 sleutelformulieren voor sprekende en niet-sprekende kinderen 72 t/m 155 maanden (let op: geen handleiding dus, maar uitsluitend formulieren). Prijs: € 25-

-          Boeken: allerlei vakboeken voor wisselende prijzen, zie boekenlijst met titels en prijzen.

Aanbieder: Bianca Meijer, Orthopedagoog Generalist NVO (b.meijer1@upcmail.nl, 026-3332808), prijzen incl. verzendkosten (bij grotere pakketten of koffers in overleg), afhalen ook mogelijk (Oosterbeek, bij Arnhem).

 

WNV-NL subtest Figuur Leggen: €20,- per losse puzzel IQ-test

-          WNV-NL (Wechsler Nonverbal scale of ability), non-verbale intelligentietest voor 4 t/m 21-jarigen. Voor de leeftijdsgroep 4;0-7;11 jaar is subtest Figuur Leggen 1 van de 4 taken. Ik was een enkel puzzelstukje kwijt van de in totaal 54 stukjes die dit onderdeel telt. De uitgever was helaas niet bereid om een los stukje of een complete losse puzzel te leveren, waardoor ik de hele subtest met 13 puzzels opnieuw moest bestellen voor een totaalbedrag van €193,55(!). Ik had echter alleen stukje 2 van puzzel 8 (kalf) nodig. Praktisch gezien heb ik nu dus een vrijwel complete extra set puzzels van Figuur Leggen, terwijl niemand in principe een hele nieuwe set nodig heeft. Ik vermoed dat deze stukjes ook identiek zijn aan de internationale WNV-testversies, dus ook als u een niet-Nederlandse WNV-versie heeft, dan zijn deze stukjes waarschijnlijk prima te gebruiken. Ik kan me voorstellen dat collega’s ook puzzelstukjes kwijt zijn of dat deze beschadigd zijn geraakt bij het gebruik door kinderen. In dat geval kan ik u ook ιιn of meer losse puzzels leveren, beperkt tot wat u nodig heeft. Zo betaalt u gιιn disproportionele bedragen aan de uitgever, waarbij u veel reservestukjes ontvangt, die u niet nodig heeft. Aangeboden: losse complete puzzels voor €20,- per stuk. Puzzel 8 (kalf) kost €15,-, omdat stukje 2 ontbreekt (nog steeds bruikbaar als u ander stukjes van deze puzzel wilt vervangen).

Aanbieder: Sigrid Michels-van Iperen (Orthopedagoog-Generalist, sigridviperen@hotmail.com). Prijzen incl. verzendkosten, afhalen ook mogelijk (Amsterdam).

 

ABVK/KABVK: €10,- / AVL: €25,- / CBSA: €38,- / CBSK: €50,- / FRT: €20,- / HSCL: €10,- / SIW: €20,- / VLGT: €45,- / VSVJ: €10,-

-          ABVK / KABVK (Amsterdamse Biografische Vragenlijst voor Kinderen en de Verkorte editie ervan, een persoonlijkheidsvragenlijst voor kinderen van 9-15 jaar). Aangeboden: 62 originele ABVK-vragenlijsten en 1 KABVK-vragenlijst (geen handleiding, maar met een zoekopdracht ctrl-F vindt u snel dat de ABVK-handleiding elders op deze pagina wordt aangeboden). Prijs: €10,-

-          AVL (ADHD-Vragenlijst). Aangeboden: originele handleiding (2005) met bijbehorende scoremal en een originele vragenlijst. Er is inmiddels een nieuwere handleidingeditie (2018), de vragenlijst is onveranderd gebleven. Op verzoek kan ik van de nieuwste handleiding wel een pdf meeleveren. Prijs: €25,-. De 2018-handleiding kost nieuw bij de uitgever €72,95, dan zitten er nog geen vragenlijsten bij.

-          CBSA (Competentiebelevingsschaal voor Adolescenten). Aangeboden: handleiding (2002, meest recente) en 1 vragenlijst (tip: onbeperkt gratis te scoren met de CBSA-Scorehulp op http://www.nahadvies.nl/scorehulpen/). Mocht u vermelding van scoresleutels missen; die heeft deze test niet. Prijs: €38,- Btw-incl. nieuwprijs van dit aanbod bij de uitgever is €116,88. Ik kan u er op verzoek kosteloos een enkele digitale pdf-kopie (back-up) voor eigen gebruik bij leveren op basis van scans.

-          CBSK (Competentiebelevingsschaal voor Kinderen 8 t/m 12 jaar, klik hier voor meer informatie). Aangeboden: handleiding, scoresleutels en 1 vragenlijst (tip: onbeperkt gratis scoren met de CBSK-Scorehulp op http://www.nahadvies.nl/scorehulpen/) voor €50,-. Btw-inclusieve nieuwprijs bij de testuitgever van dit aanbod is omgerekend €191,10). Ik kan u er op verzoek kosteloos een enkele digitale pdf-kopie (back-up) voor eigen gebruik bij leveren op basis van scans.

-          FRT Normprofielen multomap.jpgFRT (Familie Relatie Test). Aangeboden: originele multomap met Normprofielen (op de website van Pearson wordt dit het ‘Normenprofielenboek’ genoemd met een btw-incl. nieuwprijs van €187,78 x 21% btw = €227,21!). Ik bied u deze map voor €20,- (incl. evt. verzendkosten als u het niet komt afhalen). Het betreft alleen de linker (grijze) handleiding op de foto, alleen de Normprofielen en niet de hele test met handleiding, brievenbusjes, kaartjes e.d. Anders dan bij de uitgever, krijgt u bij aanschaf desgewenst ook deze map gedigitaliseerd als pdf-bestand erbij, enkel voor eigen gebruik.

-          HSCL (Hopkins Symptom Checklist, voorloper van de SCL-90). Aangeboden: handleiding (2x) met scoremallen en 10 originele vragenlijsten, alles in het Nederlands. Prijs: €10,-

-          SIW (Schaal voor Interpersoonlijke Waarden). Aangeboden: handleiding (incl. scoremal en benodigde scoringsinfo), 20 vragenlijsten en 22 scoreformulieren. Prijs: €20,- (incl. verzendkosten).

-          VLGT (Verbale Leer en Geheugen Test). Aangeboden: 20 formulieren versie 1 en 25 formulieren (btw incl. nieuwprijs is €86,24) versie 2 (nog in cellofaan, btw-incl nieuwprijs is €107,80). Prijs voor alle formulieren samen: €45,- (opgetelde nieuwprijs is €194,04). Klik hier voor meer info over deze test op de site van de uitgever.

-          VSVJ (Vragenlijst Sociale Vaardigheden van Jongeren). Aangeboden: een pakket originele vragenlijsten, nog dicht in cellofaan, vermoedelijk 50 exemplaren. Prijs: €10,- (incl. verzendkosten). Ik kan u er een artikel bij leveren, online is ook veel achtergrondinfo over deze lijst te vinden.

Aanbieder: Yaron Kaldenbach, gz-psycholoog (ykaldenbach@hotmail.com). Afhalen in Utrecht (naast NS en busstation Lunetten, gratis parkeren), enveloppeverzending kosteloos, bij testkoffers afhaalvoorkeur. Wie weet tot binnenkort?

 

Boeken/vakliteratuur met grote korting en gratis verzending (klik hier voor meer info over het aanbod)

PSYCHOPATHOLOGIE/GGZ/JEUGDZORG/GEZONDHEIDSZORG:

-          Bedwing je Dwang werkboek (voor kinderen/jongeren) - Lidewij Wolters, Else de Haan & Corine Paauw (2008): €9,95

-          Monsters onder het bed; opvoedwijzer voor ouders van bange kinderen - Peter Muris (2009): €6,-

-          Wat is die jongen druk! Een leven met ADHD - Jacob Klompstra (2008): €6,-

-          Heibel in m’n hoofd - Guurtje Leguijt (1999): €6,-

-          ADHD bij kinderen - Anneke Eenhoorn (2012): €7,-

-          Sociaal onhandig; de opvoeding van kinderen met PDDNOS en ADHD - L. van der Veen-Mulders, M. Serra, B.J. van den Hoofakker & R.B. Minderaa (2003): €6,-

-          Het is ADHD; Alles over de kenmerken, diagnose, behandeling en aanpak thuis en op school - Arga Paternotte & Jan Buitelaar (2e herziene druk, 2006): €6,-

-          Meer Kleur In De Jeugd Ggz - R. Beunderman, A. Savernije, M. Mattheijer & P. Willems (2004): €6,-

-          Protocollen in de jeugdzorg - Richtlijnen voor diagnostiek, indicatiestelling en interventie (Pier Prins & Noλlle Pameijer, 2000): €5,-

-          De Nederlandse Gezondheidszorg - Boot & Knapen (8e druk, 1994): €4,-

-          Revalidatiepsychologie - De Moor, Van Balen, Beers & De Vos (1990): €6,50

-          Groepspsychotherapie, basiskennis voor de praktijk van de psychotherapie - Tom Berk (1992): €5,-

-          Depressie: theorie, diagnostiek & behandeling (2e herziene druk 2002) - Albersnagel, Emmelkamp & Van den Hoofdakker: €8,-

-          Gezondheid en Ziekte; gedragswetenschappelijke verkenningen - Menges (2e herziene druk, 1994): €3,50

-          Psychogerontologie - Gerard M. Brugman & Peter G. Heymans (1994): €5,-

-          The theory and practice of counselling - Richard Nelson-Jones (2nd edition, 1995): €9,-

-          Psychologische gespreksvoering: een basis voor hulpverlening - Lang & Van der Molen, 1995): €6,-

-          Psychopathologische kaders - Poslavsky & Meijer (2e druk 1995): €4,-

-          Abnormal Psychology - Davison & Neale (1996): €7,-

-          Adviseren over en plannen van jeugdhulp - Verheij, Westermann & Maurer (2014): €5,-

-          Op z’n ADHD-Dιιs (dvd): €3,-

-          AD(H)D daar kan ik zσveel mee! Een innovatief psycho-educatieprogramma van 8 tot en met 12 jaar (dvd van Karakter & Boom, 2011): €4,-

-          Why humans have cultures (explaining anthropology and social diversity) - Michael Carrithers (1992): €3,50

-          De psychologie heeft zin - Nico Frijda (3e druk, 1994): €5,-

(PSYCHO)DIAGNOSTIEK:

-          Diagnostiek in de klinische psychologie - Luteijn, Deelman & Emmelkamp (1990): €4,-

-          Psychologische diagnostiek, inhoudelijke en methodologische grondslagen -(Jan ter Laak & Ad Bergsma (1995): €5,-

-          Culture and Children's Intelligence - Cross-Cultural Analysis of the WISC-III - Georgas e.a. (2003): €6,50

-          Diagnostiek bij Allochtonen, mogelijkheden en beperkingen van psychologische tests (Bleichrodt & Van de Vijver, 2001): €5,-

-          Handbook of Psychological Assessment (Fourth Edition) - Gary Groth-Marnat: €7,-

-          Kaplan & Sadock's Synopsis of Psychiatry: Behavioral Sciences/Clinical Psychiatry, 9th (€9,-) & 10th (€10,-) edition

-          DSM-IV-TR, beknopte handleiding bij de diagnostische criteria (APA, 2002): €5,-

-          DSM-IV, beknopte handleiding bij de diagnostische criteria (APA, 1994): €3,50

-          The Interpretation of Psychological Tests - Sidney J. Blatt (1988): €5,-

-          Basic Sources On The Mmpi-2 - Butcher (2000): €7,-

-          Klinische psychodiagnostiek - Casuοstiek (Lex van Naerssen & Eli Meijer, 1996): €4,-

-          Psychologische diagnostiek in de gezondheidszorg - Luteijn e.a.: €6,-

-          The Rorschach, a Comprehensive System - Exner: €6,-

METHODEN & TECHNIEKEN / STATISTIEK:

-          Statistiek voor de Sociale Wetenschappen – Bert Nijdam & Hans van Buuren (1993): €7,-

-          Basishandboek SPSS/PC+ (4.0 & 5.0) - De Vocht & Keus (3e druk, 1995): €2,50

-          Methoden en technieken van psychologisch onderzoek: deel 2: data-analyse en psychometrie – Meerling (3e druk, 1995): €4,-

-          Science and Behavior: an introduction to methods of psychological research - Robert M Liebert & Lynn Langenbach Liebert (4th edition, 1995): €4,-

PROEFSCHRIFTEN (allemaal €3,- per stuk):

-          Preventive effects and cost-effectiveness of the Incredible Years program for parents of preschoolers with aggressive behavior - J.A. Posthumus (2009): €3,-

-          Aggressive Behavior in Preschool Children - Maartje Raaijmakers (2008): €3,-

-          Callous-unemotional traits in a cross-disorder perspective - Pierre Herpers (2016): €3,-

-          ADHD medication use and long-term consequences - Els van den Ban (2014): €3,-

-          Cognitive Patterns in paediatric epilepsy, intra-individual variability,cognitive patterns and patterns of cognitive change in children with epilepsy on the Wechsler Intelligence Scale for Children - Loretta van Iterson (2015): €3,-

-          Arousing television news - Concept, causes & consequences - Mariska Kleemans (2013): €3,-

-          Toward improving treatment for childhood OCD: analyzing and mediating mechanisms & non-response - Lidewij Wolters (2013): €3,-

-          Mental health in Moroccan youth in the Netherlands - Gonneke Stevens (2004): €3,-

-          Psychological consequences of prenatal screening - Anke Kleinveld (2008): €3,-

-          Growing up with short stature: psychological consequences of hormone treatment - Hanneke Visser-van Balen (2007): €3,-

ASTMA:

-          Dvd Karel de Kikker - Een film over/voor kinderen met astma (Marieke van Esch & Vereniging Nederland Davos, 2005): €4,-

-          Lekker luchtig : doe het zelf astmaboek voor jongeren (Jennie Janssens) - Vereniging Nederland Davos: €4,50

-          De Astma van Alex - Christine Kliphuis (2009): €4,50

-          De Meest Gestelde Vragen Over Astma (BSL, 2008): €4,50

-          120 vragen over astma,chronische bronchitis en emfyseem - informatie over luchtwegaandoeningen (16e druk, 2007): €4,-

-          Trends in astmabehandeling bij kinderen: 10 jaar verder Trends (Hendriks e.a., 2001): €3,-

-          Jeroen de Hardloopkampioen met astma - Rebecca Coenraads & Yaron Kaldenbach (2006): €5,95

-          Hannah een heksje met astma - Vivian den Hollander & Wim Dolk (1999): €4,50

-          Quality of life in asthma and COPD: Development of a disease-specific questionnaire -Rian Maillι (proefschrift, 2000): €3,-

-          Leren omgaan met astma: interventiemethoden voor kinderen en ouders - Vivian Colland (proefschrift, 1990): €3,-

-          Assessment and quality of life in children with asthma and Developmental Coordination Disorder: consequences for paediatric practice - Boudien Flappe (proefschrift, 2005): €3,-

Aanbieder: Yaron Kaldenbach, gz-psycholoog (ykaldenbach@hotmail.com). Afhalen in Utrecht (naast NS en busstation Lunetten, gratis parkeren), gratis verzending.

 

4DKL: €20,- + €20,- / ABIV: €45,- + €45,- / BDI-II-NL: €75,- / NPST: €35,- + €25,-

-          4DKL (Vierdimensionale Klachtenlijst: Distress, Depressie, Angst en Somatisatie). Aangeboden: 36 vragenlijsten voor €20,- (omgerekende btw-incl. nieuwprijs voor 36 exemplaren is €45,30) en een handleiding voor €20,- (nieuwprijs gedrukt exemplaar is €43,24). Btw-incl. nieuwprijs bij de testuitgever is €147,70. Klik hier voor meer info over deze vragenlijst.

-          ABIV (Amsterdamse Beroepen Interessen Vragenlijst). Aangeboden: handleiding voor €45,-. Btw-incl. nieuwprijs bij de testuitgever is €147,70. Daarnaast de sleutels en het testboekje, samen ook voor €45,-. Sleutels en testboekje zijn niet meer nieuw te bestellen, de uitgever wil dat u digitaal via hun platform afneemt en per afname betaalt. Klik hier voor meer info over deze vragenlijst.

-          BDI-II-NL (Beck Depression Inventory, 2e editie). Aangeboden: handleiding en 100 formulieren (alles nieuw gekocht in 2016) voor €75,-. Inmiddels is ook de BDI-II-NL-R verschenen met een herziene handleiding. De uitgever vermeldt op de website dat de scoreformulieren hetzelfde zijn gebleven (een packet van 100 formulieren kost nieuw incl. btw €102,85).

-          NPST (Negativisme, Ernstige Psychopathologie en Somatisering Test, de verbeterde vervanger van de NVM). Aangeboden: Handleiding (2006) voor €35,- (btw-incl. nieuwprijs is €94,85). Verder 19 zelfscorende formulieren voor €25,- (btw-incl. nieuwprijs is omgerekend naar rato €59,82. Klik hier voor meer info over deze vragenlijst.

Aanbieder: Patricia Smeets (patricia.smeets@ziggo.nl). Prijzen incl. verzendkosten, afhalen ook mogelijk (Den Bosch).

 

Boeken / CB&WL: €65,- / PI-dictee: €29,- / Schoolvaardigheidstoetsen: Hoofdrekenen en Technisch Lezen ΰ €30,- en Begrijpend Lezen en Rekenen-Wiskunde ΰ €40,- / TempoTest Automatiseren: €85,-

-          Boeken: allerlei vakboeken voor wisselende prijzen, zie boekenlijst met titels en prijzen.

-          CB&WL (Continu Benoemen & Woorden Lezen). Met de CB&WL screent u leerlingen op taal-leesstoornissen, waaronder dyslexie. De test is bedoeld voor leerlingen vanaf 5;10 t/m 16;3 jaar. De test wordt afgenomen door taalspecialisten in ruime zin (zoals logopedisten, leesspecialisten in en buiten het onderwijs, (neuro)psychologen en orthopedagogen). Aangeboden wordt een basisset: gebruikershandleiding (2010), Verantwoording (2010), set van 5 stimuluskaarten, 1 blanco afdekblad en handige opbergmap. Inclusief 18 scoreboekjes in goede staat, incl. digitale normering (code voor normeringswebsite). Prijs: €65,- (nieuwprijs van een complete basisset bij de uitgever is €199,-, dan wel 30 i.p.v. 18 afnames, maar die zijn niet zo duur: €53,- voor 30 afnames). Klik hier voor meer informatie over deze test.

-          PI-dictee (2004). Ringband met handleiding en ‘woorden en voorbeeldzinnen’;1 klassenstaat, 1 Scoreformulier (om te kopiλren en ook met kopieλn), 4 foutenanalyse formulieren+kopieλn, blok met vorderingsgrafiek formulieren. Prijs: €29,- (er bestaat inmiddels een gehernormeerde 2019-versie, nieuwprijs is >10x de huidige vraagprijs).

-          TempoTest Automatiseren. Aangeboden: complete basisset voor €85,- incl. digitale analyseerprogramma (cd-rom), de Nederlandse handleiding en verantwoording (2011), instructiekaart, antwoordmallen, 52 scoreformulieren en een code voor de normeringswebsite. Nieuwprijs bij uitgever is €339,90.

-          Schoolvaardigheidstoets Begrijpend Lezen. Aangeboden: handleiding (2012), instructiekaart, scoreboekje en 5 toetsboekjes. Prijs: €40,- Nieuwprijs bij de uitgever van de nieuwste versie is €495,-

-          Schoolvaardigheidstoets Hoofdrekenen. Aangeboden: handleiding (2012), instructiekaart, scoremal, rekenblad voorbeeld en rekenbladen invulformulieren (23 stuks). Prijs: €30,- Nieuwprijs bij de uitgever van de nieuwste versie is €250,-

-          Schoolvaardigheidstoets Rekenen-Wiskunde. Aangeboden: handleiding (2012), instructiekaart, scoreboekje, antwoordenboekje en 5 toetsboekjes. Prijs: €40,- Nieuwprijs bij de uitgever van de nieuwste versie is €495,-

-          Schoolvaardigheidstoets Technisch Lezen. Aangeboden: handleiding (2012), instructiekaart, leeskaarten A en B, scoreformulier A voorbeeld, scoreformulieren A (voorbeeld en 17 stuks), scoreformulier B (voorbeeld en 25 stuks). Prijs: €30,- Nieuwprijs bij de uitgever van de nieuwste versie is €250,-

Aanbieder: Sanne Roording, orthopedagoog (s.roording@youz.nl). Kosteloze verzending vanaf een aanschafbedrag van €15,-. Afhalen doordeweeks ook mogelijk (Youz Kind en Jeugd, Saal van Zwanenbergweg 1, 5026 RM Tilburg).

 

CST 14/20: €10,- / UBOS: €60,-

-          CST 14/20 (Cognitieve Screening Test, 14-itemversie θn 20-itemversie samen). Aangeboden: handleiding en scoreformulieren. Prijs: €10,-

-          UBOS (Utrechtse Burnout Schaal). Aangeboden: A, C en L handleiding, antwoordmal en antwoordformulieren 14 x A en 30x C. Prijs: €60,- Nieuwprijs €350,- Klik hier voor meer info over deze vragenlijst.

Aanbieder: Simon den Hengst, gz-psycholoog (praktijksdh@hetnet.nl, 06-51085015). Prijzen excl. verzendkosten. Afhalen mogelijk (Chaam, nabij Breda).

 

D-KEFS Twenty Questions Test: €75,-

-          D-KEFS Twenty Questions Test. Aangeboden: complete test (meest recente Nederlandstalige 2007-editie): handleiding, kaarten en 4 scoreformulieren. Prijs: €75,-. Btw-incl. nieuwprijs bij testuitgever (klik hier voor meer info over deze test) voor een complete set is €230,25

Aanbieder: Joanne van Brussel (joannevanbrussel@yahoo.com, 06-41528334). Prijzen incl. evt. verzendkosten, afhalen ook mogelijk (omgeving Tilburg/Eindhoven).

 

PI-dictee: €29,- / VAK: €39,-

-          PI-dictee (2004). Ringband met handleiding en ‘woorden en voorbeeldzinnen’; 1 Scoreformulier (om te kopiλren), 4 foutenanalyse formulieren, 50 vorderingsgrafiek formulieren (zie foto’s). Prijs: €29,- (er bestaat inmiddels een gehernormeerde 2019-versie, nieuwprijs is >10x de huidige vraagprijs).

-          VAK (Vragenlijst voor Angst bij Kinderen, 1995). Aangeboden: handleiding, 2 vragenlijsten en scoresleutels voor €39,- (zie foto’s). Inmiddels is een 2012-editie verschenen, welke nagenoeg gelijk is. Btw-incl. nieuwprijs bij uitgever van de 2012-editie is voor de handleiding €116,17 en voor de scoresleutels €95,40 (klik hier voor meer info over de test en nieuwprijzen).

Aanbieder: Sandra Oosterhof (gz-psycholoog, contact@psychologenpraktijkoosterhof.nl), verkoop vanwege beλindigen van mijn praktijk. Prijzen incl. evt. verzendkosten, afhalen ook mogelijk (Diever in Drenthe).

 

MMPI-A: €39,- / SVR-20: €12,-

-          MMPI-A handleiding (Minnesota Multiphasic Personality Inventory voor Adolescenten). Aangeboden: losse handleiding voor €39,- (btw-incl. nieuwprijs bij de uitgever is €100,43.

-          SVR-20 (Richtlijnen voor het beoordelen van het risico van seksueel gewelddadig gedrag). Aangeboden: hele instrument voor €12,- Btw-inclusieve nieuwprijs bij de uitgever is €24,99.

Aanbieder: ankdil@euronet.nl. Prijs incl. evt. verzendkosten, afhalen/bezichtigen ook mogelijk (Castricum- Noord-Holland).

 

SCL-90 (Revised), pakketten van 50 scoreformulieren ΰ €45,-

-          De SCL-90 (Revised) (Symptom CheckList) is de meestgebruikte multidimensionale klachtenlijst voor het meten van geestelijke en lichamelijke klachten bij volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar. Klik hier voor meer informatie over deze test op de website van de testuitgever. Aangeboden: 3 gloednieuwe pakketten scoreformulieren (50 formulieren per pakket) in origineel folie. Prijs: €45,- per pakket of alle drie voor €130,- . De btw-incl. nieuwprijs bij de uitgever is €72,60 per pakket.

Aanbieder: Sabine Feith, gz-psycholoog (s.feith@lucertis.nl, 088-3573900). Prijzen incl. verzendkosten, afhalen ook mogelijk (Den Haag).

 

SIW: €35,- / SPW: €35,-

-          SIW (Schaal voor Interpersoonlijke Waarden). Aangeboden: handleiding, mallen, 25 formulieren. Prijs: €35,-. Klik hier voor meer info over de SPW.

-          SPW (Schaal voor Persoonlijke Waarden). Aangeboden: handleiding, mallen, 21 formulieren. Prijs: €35,-. Klik hier voor meer info over de SPW.

Aanbieder: Mieke Gulikers (info@coachingenadvies.info). Prijs excl. verzendkosten, afhalen ook mogelijk (Zwolle).